21 september: Wielertoertocht

Fiets jij mee op zaterdag 21 september 2019?

Fietsen met je bedrijf of je team door het prachtige vlakke landschap van de Kromme Rijnstreek. De route is geheel uitgezet door Wielertoerclub Houten ’80 en met GPS te volgen. Een mooie onvergetelijke tocht over autoluwe wegen langs boomgaarden, rivierdijken, forten en kleinschalige boerderijen – een fietstocht die iedereen zonder problemen kan afleggen. Je kunt kiezen voor een tocht van 20 of 40 km.

Of zoek je meer uitdaging in een tocht voor de dunne bandjes. Deze tocht gaat verder door het prachtige landschap van de Lek, Kromme Rijn en Utrechtse Heuvelrug. Een toertocht vanaf 70 km tot 140 km met vlakke wegen, maar er wordt ook geklommen.

 

Waarom meedoen?

Je fietst niet alleen voor de sportiviteit en het plezier maar sponsort met je aanmelding voor 7 euro per persoon ook het goede doel. De opbrengst gaat naar het Hospice Kromme Rijnstreek.
Tijdens de fietstocht kun je gezellig koffie drinken bij Fort Honswijk met een lekker krentenbolletje erbij. Ook de vrijwilligers van Fort Honswijk staan klaar voor een rondleiding met hun enthousiaste verhalen over de historie van het fort. De dunne bandjes hebben nog een tweede pauzeplek bij het gezellige fietscafé de Proloog in Amerongen.

Lekker afsluiten

Na afloop word je gastvrij ontvangen in het clubhuis van WTC Houten. Er is ook douchegelegenheid bij de omringende sportclubs. Wil je nog gezellig uit eten dan zijn er in en rond Houten diverse leuke restaurantjes. Ben je met een groep dan biedt één van de sponsoren van de wielertoer, Landwinkel de Lindeboom ook de mogelijkheid om je sportieve dag af te sluiten met een heerlijke bbq in landelijke omgeving.

 

Wielertoertocht de Kromme Rijnstreek

De Wielertoertocht Kromme Rijnstreek is een onderdeel van de Week van het Hospice die dit jaar wordt gehouden vanaf 22 september 2018. Door de samenwerking tussen Wielertoerclub Houten ’80, Skatevereniging Houten, Rotary Houten Castellum is dit een jaarlijks terugkerend evenement die op de toerkalender van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) het predicaat 3*** heeft gekregen.

 

Inschrijven?

Voor meer informatie over het goede doel zie deze website en voor een uitgebreide beschrijving van de toertocht, afstanden en de tijden www.wtchouten.nl
Je kunt informatie aanvragen over groepsaanmeldingen bij toertocht@wtchouten.nl.

Copyright © 2019 Week van het Hospice
top