21 en 22 september: Nieuwegeins Open

Op 21 en 22 september 2019 zal op de Nieuwegeinse Golfclub voor de derde keer het Nieuwegeins Open worden gespeeld. De opbrengst is voor het Hospice Kromme Rijnstreek en Nieuwegein

Het toernooi is een 36 holes (2×18 holes) wedstrijd, te spelen over twee dagen. Er zal worden gespeeld op beide 9 holes banen van de Nieuwegeinse Golfclub (9 holes wedstrijdbaan in combinatie met de 9 holes par-3 baan).

 

Er zal worden gespeeld in teams bestaande uit twee golfers

De wedstrijd staat open voor golfers van 18 jaar en ouder met een EGA handicap van 54 of lager. Het is een open wedstrijd, dus golfers die geen lid zijn van de Nieuwegeinse Golfclub zijn van harte welkom om mee te spelen. Er zal worden gespeeld in teams die bestaan uit twee golfers.

 

Zowel een Strokeplay als een Stableford wedstrijd
De wedstrijd wordt gespeeld in 2 categorieën: een Strokeplay en een Stableford wedstrijd.

  • Aan de Strokeplay wedstrijd doen de teams mee waarvan de gezamenlijke team handicap 20.0 of lager is. De gezamenlijk team handicap is de som van de twee afzonderlijke handicaps gedeeld door 2.
  • Aan de Stableford wedstrijd doen de teams mee die een gezamenlijk team handicap van 20.1 of hoger hebben.
    Spelvorm: fourball better ball

De wedstrijdvorm is een fourball, ook wel fourball better ball genoemd. Dat wil zeggen dat elke speler met zijn eigen bal speelt. De scores komen als volgt tot stand:

  • Bij strokeplay: De laagste bruto score (is score zonder handicap verrekening) van een van de twee spelers telt als score voor het team.
    Bij stableford: het hoogste aantal behaalde punten per speler telt als score (met handicap verrekening)
  • Wedstrijd over 2 x 18 holes (zowel zaterdag als zondag 18 holes)
  • Deelnemende teams kunnen bestaan uit mannen (M/M), vrouwen (V/V) of gemengde paren (M/V).

 

Voor de tweede ronde op zondag plaatsen zich: de 15 teams met de beste bruto scores (categorie strokeplay) en de 15 beste teams met de hoogste stablefordscore (categorie stableford).

De behaalde score van de 1e ronde wordt aan het eind van de wedstrijd opgeteld bij de behaalde score van de 2e ronde. Voor de wedstrijd geldt een maximale handicap van 36. Dit betekent dat deelnemers met een handicap hoger dan 36 spelen met exact handicap van 36. (playing HCP wordt bepaald door stroke index).

 

De kosten

De deelnameprijs voor niet-leden van de Nieuwegeinse Golfclub bedraagt € 40,00 per persoon (dat is inclusief de greenfee). Leden van de Nieuwegeinse Golfclub betalen € 25,00 inschrijfgeld per persoon. In dit bedrag is een bijdrage voor een goed doel opgenomen (informatie over het goede doel staat in de kolom hiernaast). Het inschrijfgeld dient tegelijkertijd met de inschrijving te worden voldaan.

Schrijf je nu in via de website van de Nieuwegeinse Golfclub:

Nieuwegeins Open 2019

Copyright © 2019 Week van het Hospice
top